De tre största fotbollsligorna

Fotboll är en sport som dominerar i stora delar av världen och miljontals fans fyller upp sittplatserna i fotbollsarenor investerad i resultatet till en fantastisk nivå. Trots alla passionerade fans i världens alla hörn är det ju alltid några områden där en sak är mer populär. Och fotboll är inget undantag. Här tittar vi på sportens tre största ligor.fotboll_178624334

Premier League

Englands Premier League är ett internationellt fenomen. Även i länder som har sina egna populära ligor letar sig Premier League in i fotbollskulturen och fångar mångas intresse. Detta är även fallet i Sverige där denna liga har mängder med fans som följer lagens framfart med väldigt stort intresse. Det är även populärt bland svenskar att spela på denna liga och har även hittat nya sätt att kombinera sport och spel.

La Liga

Om någon liga dock kan utmana Englands så är det troligtvis Spaniens La Liga. Det internationella intresset för denna liga har i stor del drivits av enorma fotbollsikoner som Messi och Ronaldo. Rivaliteten mellan Barcelona och Real Madrid har också varit en väldigt stor försäljningspunkt som hjälpt till att driva denna liga till höga höjder. Detta blir även tydligt i internationella tävlingar där Spanien har haft många framgångar genom tiderna.

Bundesliga

Direkt efter dessa två giganter inom ligafotboll kan man nog utan tvekan sätta den Tyska Bundesliga. Denna liga har den bästa genomsnittliga åskådarsiffrorna, otroligt konkurrenskraftiga matcher och intresset för denna liga har ökat stort på senare tid. Det skadar ju inte heller att Bayern München har upprepade gånger kallats för världens bästa lag.