Superettan

Fotboll är indelade i flera divisioner och har många olika mästerskap och pågår i princip året runt, speciellt om man ser över hela världen. I Sverige har vi superettan, som vi tänkte prata lite om idag samt ge några nyheter om. Superettan är den näst högsta divisionen inom herrfotboll. Detta blev fastställt år 2000, innan dess var det division I och innan det var det division II.I Superettan deltar lag från hela Sverige. Säsongen startar i april och avslutas i oktober. Under denna tid får alla 16 lag som deltar chans att möta varandra två gånger. Man ska möta varje lag på hemmamatch och sedan på bortamatch på motståndarlagets hemmaplan. Denna division är egentligen ett sätt för att se vilka två lag som avancerar från Superettan och upp till Allsvenskan. Det är alltså två lag som går vidare och det tredje laget möter det sämsta i Allsvenskan för att se vilket lag som är det tredje att delta i Allsvenskan året därpå.

Vilka vinner?

Ja, det är förstår alltid lite av en gissningslek att försöka lista ut vilka tre lag som får bäst position i slutändan och har chansen på Allsvenskan. För att skapa sig en uppfattning är det lättast att besöka en spelsajt och se på vilka odds som ges. Spel- och bettingsajter är mycket välinformerade och gör grundliga analyser för att kunna ge rättvisa odds åt sina kunder och för sin egen skull. Som det ser ut idag ligger Mjällby AIF bäst till med 3.00. Därefter ligger Brommapojkarna IF och Ljungskile SK nära varandra på 5.00 och 5.50 respektive.

Nyheter

Spelprogrammet för årets matcher släpptes 27:e januari. Den 5:e april sätter det igång och vi går som vanligt ut starkt med åtta matcher under den dagen. Först ut är Utsiktens BK mot Degerfors IF på Utsiktens BK:s hemmaplan Ruddalen 1.Sedan kan vi nämna att Mjällby AIF som ligger bra till för vinst, måste tyvärr säga adjö till sin mittfältare Kristian Haynes. Igår blev det officiellt att Haynes lämnar klubben. Istället återvänder han till Trelleborgs FF för sin tredje sejour. Hur detta påverkar Mjällby är fortfarande oklart.Det är inte bara hos Mjällby AIF som det rör till sig. Brommapojkarna sägs ligga i förhandling för några nyförvärv. Inget har blivit officiellt och de tillfrågades agenter vill inte kommentera ryktena. Men enligt Fotbolltransfers.som försöker Brommapojkarna IF rekrytera både anfallaren Nikola Grubjesic och vänsteryttern Alexi Gomez. Tiden får avgöra om detta blir verklighet eller inte.