Viktigt att ta hand om sig efter träning

Efter man tränat så är det alltid skönt med en dusch, men det finns även andra saker som är viktiga efter man träna eller om man spelat någon match för den delen. Så klart så ska fokus ligga på träning och match när man är mitt uppe i detta. Men efter så gäller det att fokusera på hur man mår och vad man bör göra.

När man har fysiskt hårt pressat sig själv så är det alltid skönt att ta en dusch. Få tvätta av sig svetten och tvätta håret. Dock så kan det vara okej att eftersvettas en stund innan man ställer sig i duschen. Då kan man även passa på att stretcha ut sin muskler och leder. Det är inte ovanligt att efter en utmattande match eller träning att muskler krampar. Genom att man töjer ut sina muskler så kommer de inte att krampa lika mycket. Se även till att återställa vätskebalansen i kroppen då du svettats ut en hel del.

Det är också viktigt att se till att du återhämtar dig ordentligt efter du tränat eller spelat match. Kroppen behöver vila för att orka med nästa pass. Likaväl som du skriver ner dina tränings- och matchdagar så kan du skriva ner vila i din planeringskalender.