För dig med ett intresse för ishockey

Ishockey är en av de största åskådarsporterna i Sverige. Därtill har Sverige även haft stora framgångar internationellt med både landslag och export av spelare. Således är det inte konstigt att intresset för sporten här är stort. Sporten är unik med sitt fysiska spel och med den höga hastigheten som spelarna kommer upp i på isen. Det här gör hockey till en spännande sport att både titta på samt utöva.

Utrustning

Ishockey är kanske mest känt för utrustningen. Spelare är försedda med hjälm, klubba samt flera olika skydd för olika delar av kroppen. Målvakter har dessutom speciella klubbor, handskar samt skydd på benen för att kunna stoppa puckar. All den här utrustningen finns att köpa i butik men det finns även ett brett utbud online att välja på.

Internationellt

Det finns flera olika ligor över världen. Exempelvis finns NHL i Nordamerika, KHL i Ryssland, samt SHL i Sverige. Varje liga har sitt eget sätt att spela hockey på och egna regler vilket innebär att det finns en produkt för alla oavsett vilken sorts hockey som föredras. Nordamerikansk hockey är till exempel mer fysisk än svensk hockey medan ytorna är större i europeisk hockey på grund av större rinkar. Därtill spelar nationerna turneringar sinsemellan årligen, exempelvis VM, JVM och Euro Hockey Tour.